Voorstellen:

Mijn naam is Linda Ter Burg. Ik ben GZ-psycholoog en psychotherapeut. In 2006 ben ik afgestudeerd aan de universiteit van Maastricht en sindsdien ben ik werkzaam in de GGZ. Ik heb ruim 11 jaar bij Virenze gewerkt en daarnaast ben ik als zelfstandige verbonden geweest aan psychologenpraktijk Lammers en heb ik samen met twee collega psychotherapeuten PROspero GGZ opgezet. Tevens heb ik bij SGGZ Apeldoorn gewerkt, een klinische setting en dagbehandeling gericht op verslaving en persoonlijkheidsproblematiek. Momenteel werk ik geheel in mijn eigen praktijk. Met een aantal collega's vorm ik het samenwerkingsverband 'In Therapie': www.intherapieutrecht.nl  

Ik woon in Utrecht, ben getrouwd en heb twee dochters.

 

Ervaring:

In de afgelopen jaren heb ik zowel in adolescententeams als volwassenzorgteams gewerkt (binnen de Basis GGZ als de Specialistische GGZ), waarin mijn werkzaamheden onder andere bestonden uit individuele behandelingen, groepsbehandelingen, (proces) diagnostiek, werkbegeleiding en supervisie geven. Mensen kunnen bij mij terecht voor verschillende klachten, zoals trauma, stemmingsstoornissen, angststoornissen, burn-out/somatoforme stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en problemen rondom geaardheid/identiteit/gender. In mijn praktijk geef ik individuele behandelingen en daarnaast werk ik nauw samen met collega psychologen en psychotherapeuten, waarbij indiceren voor een groepsbehandeling ook tot de mogelijkheden behoord.

 

Werkwijze:

Mijn affiniteit gaat het meeste uit naar persoonsgerichte benaderingen, waarin het werken in de relatie centraal staat. De cliëntgerichte houding past bij mij: echt contact aangaan, niet veroordelend en empathisch. Behandelingen kunnen bij mij vanuit meerdere referentiekaders geboden worden: cliëntgerichte/persoonsgerichte therapie, schematherapie, cognitieve gedragstherapie. Tevens kunt u bij me terecht voor behandeling met technieken als focussen, EMDR en mindfulness. De behandeling bestaat uit face-to face afspraken, maar ook beeldbellen en e-healthbehandeling is mogelijk.

 

Registraties:

Naast de BIG registraties tot GZ-psycholoog en psychotherapeut ben ik nog verder geregistreerd als persoonsgericht experiëntieel psychotherapeut en senior schematherapeut.

 

GZ-psycholoog BIG 59913383425

Psychotherapeut BIG 79913383416

Senior schematherapeut

PEP psychotherapeut (persoonsgerichte experiëntiele psychotherapie)

 

Lidmaatschappen:
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)

Lid van de Vereniging voor Schematherapie

Lid van de International Society of Schema Therapy (ISST)

Lid van de Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (VPeP) 

Lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Lid van de landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP)

Lid van the International Focusing Institute (TIFI)